Over Karin

Een terugblik

Ik ben geboren op het prachtige eiland Terschelling en daarna veel verhuisd binnen Nederland. Na mijn studie aan de Pedagogische Academie in Leeuwarden heb ik een jaar als Au-Pair in Bedford, Engeland gewoond en als vrijwilliger gewerkt. Nog steeds heb ik contact met het gezin van toen!  Met een koffer vol ervaringen ben ik teruggegaan naar Nederland. Ik had het reisvirus te pakken en startte bij Martinair. Ik had gedacht 1 jaar te zullen vliegen, maar dat is 20 jaar geworden. Ik werd intercontinentaal purser aan boord en was ook flightsafety-trainer bij Martinair. Na twaalf jaar ging ik freelance aan de slag bij de Koninklijke Luchtmacht op de KDC-10 als purser. Daarnaast werkte ik als docent Communicatieve vaardigheden en Luchtvaartdienstverlening aan Hogeschool TIO in Utrecht.

KG-Trainingen

In 2002 heb ik mijn eigen trainingsbureau opgericht: KG-Trainingen. Ik voelde de sterke behoefte om mijn ervaring en kennis te willen delen. Het onderwijsbloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan… Iets te willen leren is tweerichtingsverkeer binnen mijn trainingsgroepen. Het gevoel dat ‘het kwartje valt’ en dat deelnemers daadwerkelijk stappen kunnen maken binnen hun leervraag blijf ik boeiend en erg mooi vinden. Ook de transfer van het geleerde naar de werkpraktijk van de deelnemers begeleiden is wat KG-Trainingen onderscheidt.

Mijn eerste grote opdrachtgever was (en is nog steeds) de KLM. Verder ben ik actief als trainer bij o.a. verschillende gemeentes (w.o. Amsterdam), ABN AMRO, de Belastingdienst, KPN, Albert Heijn, Etos, Blokker en McDonald’s.

Naast mijn PABO-diploma heb ik de vakopleiding voor trainers van Karin de Galan gevolgd en mijn PDA (Pedagogisch Didactische Aantekening) behaald.